Den organiserede jobsøgning

Mange mennesker under økonomisk eller andet pres for at finde arbejde hurtigt, føler de ikke råd til at tage sig tid til at få organiseret. På den anden side vil gennemfører din jobsøgning i en organiseret måde reducere mængden af tid, du bruger på udkig efter information, efter upassende kundeemner eller venter drømmejobbet at falde i skødet. Det tager normalt mindst en måned til at finde en entry-level job, og så meget som ni måneder for én der kræver en høj grad af dygtighed og erfaring. At få arrangeret før du begynder din jobsøgning kan i sidste ende spare dig en masse tid og frustration.
Du bør tage flere forudgående trin, før du selv begynde din aktiv jobsøgning. Du bør starte med at identificere dine færdigheder, interesser, målmarked, og enhver børnepasning, transport eller andre spørgsmål, som du bliver nødt til at huske. En karriere eller beskæftigelse rådgiver kan være meget nyttigt på dette område, samt med udarbejdelse af dit CV, følgebreve og eventuelle andre job Søg materialer du skal bruge.
Når du er klar til at stå over for arbejdsmarkedet, der er tre områder, hvor du vil finde det fordelagtigt at være velorganiseret: din tidsplan, dit arbejdsområde og dine kontakter.
Din tidsplan
Først skal du beslutte, hvor meget tid du kan realistisk forpligte sig til din jobsøgning på en ugentlig basis, og derefter oprette en ugeplan af aktiviteter. Husk på, på udkig efter et fuldtidsjob er i sig selv et fuldtidsjob! Nogle af din tid vil blive afsat til læsning og ansøger om annonceret positioner, men sørg for at give masser af tid til andre jobsøgning aktiviteter såsom at foretage telefonopkald, generere og forske i nye kundeemner, gennemgå gamle fører til følge op, skriver Tak noter eller andre korrespondance og besøger placering kontorer, arbejdsformidling eller andre udbydere. Procentdelen af tid du dedikerer til hver aktivitet afhænger af, hvad der er mest effektive for dit område af arbejde eller geografisk område, så kan det være værd for dig at bede andre om, hvad der har virket for dem.
De fleste mennesker udføre forskellige aktiviteter mere effektivt på forskellige tidspunkter af dagen. Tage din naturlige energi flow, samt tilgængeligheden af stille tid til at gennemføre forskning og telefonsamtaler, i betragtning når du planlægger din tidsplan. Hvis stille tid er ikke tilgængelig i hjemmet i løbet af dagen eller aftenen, en beskæftigelse resource center kan være en uvurderlig ressource.
Husk dine personlige præferencer, når din planlægningsaktiviteter. For eksempel, hvis du ikke kan lide at tale i telefon, kan det være mindre stressende for dig at få dine opkald ud af den måde før starten din andre aktiviteter eller at intersperse dine telefonopkald mellem andre aktiviteter, så du ikke bliver overvældet. Hvis du planlægger at aflevere uopfordrede CV’er, kortlægge en rute af målrettede virksomheder, der er i et bestemt område, og planen om at dække hele området på én dag. Dette vil skære ned på din rejsetid og udgifter samt antallet af gange du nødt til at pynte.
Holder en log over den faktiske tid du bruger på hver aktivitet vil tillade dig at se, om du er på rette spor og identificere eventuelle problemområder. Det er ikke ualmindeligt at blive frustreret og deprimeret, når du er uden arbejde, så sørg for at planlægge regelmæssige tid til egenomsorg og andre personlige aktiviteter som at gå til gymnastik eller frisør.
Dit arbejdsområde
På et minimum, du har brug for en stol og et skrivebord eller tabel med masser af plads til at arbejde med dine oplysninger, foretage og modtage telefonopkald, og planlægge din jobsøgning. Alle nødvendige forsyninger bør opbevares tæt ved, herunder papir, kuglepenne, indekskort, clips, hæfteklammer og din telefonbog. I løbet af din jobsøgning, vil du sandsynligvis samle forskellige versioner af dit CV og følgebrev, jobopslag, virksomhedsprofiler, reklamer og visitkort, men de vil være uden værdi for dig, hvis du ikke kan finde, hvad du har brug for. Et bindemiddel eller registreringssystem, sortere oplysninger i emner, vil tillade dig at henvise hurtigt til både jobannonce og den specifikke anvendelse, når du modtager et telefonopkald fra en potentiel arbejdsgiver. Det vil også give dig til at finde nemt alle andre oplysninger, du kan have indsamlet om organisation før din samtale.
Du kan finde det gavnligt at have en suppleant “job Søg office” som dit lokale bibliotek eller beskæftigelse Center, hvor du kan forskning, læse og skrive uden de forstyrrelser, der kan opstå i hjemmet. Mange er udstyret med computere, som du kan bruge til Internet jobsøgning samt genoptage og følgebrev forberedelse, som kan være en stor fordel, hvis du ikke har en hjemmecomputer eller skal dele det med andre medlemmer af familien. Hvis du planlægger at bruge denne type af service på en regelmæssig basis, skal du nogle type af portefølje eller Rejsetaske til at holde din job søgning materiale, herunder dit CV i trykt form og på en diskette, din kalender og en arbejdsbog nemlig jotting ned kundeemner og ideer. De fleste faciliteter tillader ikke dig at modtage telefonopkald, så sørg for, at potentielle arbejdsgivere kan nå dig af talebeskeder, Personsøger eller mobiltelefon.
Selvfølgelig, skal du bruge en kalender til mærkning ned jobsamtaler og andre vigtige møder. Du skal også bruge et system til at holde styr på dine jobansøgninger. Denne information kan være nødvendigt at bekræfte din berettigelse til arbejdsløshedsforsikring eller social bistand, og vil hjælpe dig med at følge op på dine programmer.
Dine kontaktpersoner
I løbet af din jobsøgning, du sandsynligvis vil kommunikere med hundredvis, hvis ikke tusinder af mennesker, men for at gøre effektiv brug af det netværk, du udvikler, skal du en måde at holde styr på alle dine kontaktpersoner.
Den enkleste metode er en kort filsystem, med et kort for hver kontaktperson. Hvert kort bør omfatte kontaktens navn, titel, organisation, adresse, telefonnummer, fax og e-mail-adresse, kilde til kundeemne, datoer og detaljer af samtaler, korrespondance, eller interviews. Du kan finde det nyttigt at oprette et “opskrift box” med et sæt af dividers mærket med dage i ugen og et sæt nummererede 1-31 dage i måneden. Du kan indsende hvert kort under den dato, du ønsker at kontakte denne person. For eksempel, kan du tale med nogen på den 10., der tyder på, at du kalder ham eller hende i to uger. Efter at bemærke filen oplysninger på kartotekskort, det i afsnittet for den 25 hvor det vil tjene som en påmindelse for dig at følge.
Der er vidunderlige softwareprogrammer tilgængelige, der kan hjælpe dig med at organisere dit job Søg kontakter. WinWay CV, for eksempel, har en sektion til at gemme oplysninger om kontaktpersoner, kan du flette med dit følgebrev. ACT! gør det muligt at planlægge opgaver og påmindelser samt udføre brevfletninger. Hvis du ikke ønsker at købe eller lære en ny softwarepakke, e-mail-adressekartoteker i Outlook, Outlook Express eller i omkostningsfrit Web-baseret email pakker er også en glimrende måde at holde styr på dine kontakter. Men medmindre du har ubegrænset adgang til en computer eller et bærbart system som en Palm Pilot, du vil ikke altid kunne få adgang til oplysningerne. De nøglen egenskaber i nogen organisatoriske system er brugervenlighed optagelse og lethed af hentning. Hvis du bruger et elektronisk system vil gøre din jobsøgning mere kompliceret og tidskrævende, ikke brug den.
Jobsøgning kan være overvældende, men når du organiserer din tidsplan, arbejdsområde og kontakter effektivt, du vil være i stand til at bo på sporet og find dit nye job hurtigere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.